Samenvatting Politiek Forum 16 mei 2022

17 mei, 2022

Samenvatting Politiek Forum 16 mei 2022

Tijdens het Politiek Forum van 16 mei zijn er twee StadIdeeën gepresenteerd, namelijk ‘Vondelpark 2.0’ en ‘vrijwilligers en ruilbeurs’.

1. StadsIdee Vondelpark 2.0

Jeroen Keizer hield een presentatie over zijn idee voor een Vondelpark 2.0. De bedoeling is dat door samenwerking met veel partijen en bewoners stap voor stap het park wordt ontwikkeld. Er moet ruimte zijn voor natuur, bewegen en ontmoeten. De leden van het politiek forum hebben het doorgeleid naar het presidium. Daar zal het college de opdracht krijgen om serieus naar het plan te kijken en met een raadsvoorstel te komen. Klik hier om de presentatie van Jeroen Keizer te downloaden.

Marijke Egbers en Henk Winkelhuis waren als woordvoerder namens WG Oldenzaal uiteraard voorstander van dit plan. Het staat prominent in ons verkiezingsprogramma en het was één van de uitkomsten van onze gesprekken in de wijk De Thij met bewoners en organisaties. In 2019, het jaar van ons 50-jarig jubileum, hebben we uitgebreid onderzocht wat er in de wijk De Thij leeft. De conclusies hebben we gebundeld in het boekje “Kijk op de wijk De Thij, van een 9.0 naar een 9.1”. Belangstellenden kunnen zich uiteraard melden bij het secretariaat. Wij zullen het boekje dan bezorgen. Klik hier om het digitaal exemplaar van het boekje te downloaden.

2. StadsIdee vrijwilligers en “ruilbeurs”
Het tweede StadsIdee was van Ken Beimer. Hij gaf een toelichting op zijn ideeën hoe er meer vrijwilligers “geworven” zouden kunnen worden of hoe men meer bij elkaar in de keuken zou kunnen gaan kijken. Ook had hij ideeën om diensten uit te ruilen.
We hebben Ken bedankt voor zijn enthousiasme. Als we er hierdoor één vrijwilliger bij krijgen, is zijn missie al geslaagd. We hebben hem wat tips meegegeven en daar gaat hij serieus mee aan de slag. Het politiek forum concludeerde dat het plan verdere uitwerking nodig had. Meerdere partijen hebben Ken hulp aangeboden. Dat hebben wij uiteraard ook gedaan. Dit idee zal t.z.t. opnieuw op de agenda komen.

Delen

Share on whatsapp
Share on facebook
Share on linkedin

Blijf op de hoogte

Meer nieuws...

Fractie op locatie Buitenplaats De Hulst

Raadsvergadering 17 juni 2024

Fractie op locatie bij Stadstheater De Bond