Raadsvergadering 17 juni 2024

20 juni, 2024

Raadsvergadering 17 juni 2024

Deel 1 van de avond was een besloten vergadering over de herbenoeming van onze burgemeester. Onze Petra Oude Engberink kon als voorzitter van de vertrouwenscommissie burgemeester Patrick Welman meedelen dat de raad een positieve aanbeveling doet aan de commissaris van de koning voor een verlenging met een tweede termijn van opnieuw zes jaar.

Daarna hadden we nog een openbare vergadering. De raad ging akkoord met de wijze waarop de toekomstvisie 2040 tot stand is gekomen en ziet de visie als basis, kompas voor toekomstig beleid en de omgevingsvisie. Henk Winkelhuis sloot onze bijdrage af met de wens van een cliënt van Avelijn: “Ik zou graag willen dat iedereen gewoon met elkaar omgaat, dat we sámen doen en dat we naar elkaar luisteren.” WG Oldenzaal sluit zich van harte bij deze wens aan.

Daarnaast was er het voorstel over de verhuizing van VV Oldenzaal naar het terrein van ZVV De Esch. Henk nam ons mee door 110 jaar voetbal en overhandigde VV Oldenzaal voor de inrichting van de historische voetbalkantine een voetbalboek uit 1934. Het college houdt ons op de hoogte van de gesprekken met rugbyvereniging De Harlequins en de invulling van het gebied.

 

Klik hier voor onze bijdrage over VV Oldenzaal

Klik hier voor onze bijdrage over de Toekomstvisie 2040

Delen

Share on whatsapp
Share on facebook
Share on linkedin

Blijf op de hoogte

Meer nieuws...

Bijdrage Kadernota 2025

Fractie op locatie Buitenplaats De Hulst

Fractie op locatie bij Stadstheater De Bond