Na 5 jaar Plek van bezinning officieel in gebruik

17 mei, 2024

Na 5 jaar Plek van bezinning officieel in gebruik

Deze week heeft de gemeente op de oude begraafplaats officieel het voormalige baarhuisje in gebruik genomen als plek van bezinning. Een plek waar je met je verdriet even alleen kunt zijn en je je verdriet of je gevoel van je af kunt schrijven. WG Oldenzaal is maar wat blij met het resultaat. Mede dankzij de creatieve geest van Clara Welhuis die een belangrijke bijdrage aan de invulling van het gebouwtje heeft geleverd.
Graag noemt WG Oldenzaal de twee initiatiefnemers die zich vanaf februari 2019 voor zo’n plek van bezinning hebben ingezet: onze Jan Bekke en onze Henk Winkelhuis. De ouders van Henk hebben samen een mooi rustplekje op de begraafplaats in Borne. Daar maakte Henk kennis met het idee van een plek van bezinning. En op 14 februari schreven Jan en Henk het college een brief met de vraag of een soortgelijk initiatief ook niet zou passen op de begraafplaats aan de Hengelosestraat.
Daarna was het even stil. Dus schreven de mannen in januari 2021 een tweede brief. Hier een passage uit die brief: “Wij zijn van mening dat door de realisatie van zo’n ruimte een begraafplaats nóg meer een plek kan worden om stil te staan bij gemis en verdriet, maar juist óók een plek kan zijn van troost en herinnering.”
In de jaren daarna hebben Jan en Henk meerdere gesprekken gevoerd met de gemeente over de plek en de invulling. Uiteindelijk met het bekende resultaat.
Woorden van dank aan het adres van gemeente en Clara Welhuis zijn uiteraard meer dan terecht. Er is prachtig werk verricht. Maar WG Oldenzaal wil ook Jan en Henk bedanken dat zij 5 jaar lang op een positieve manier energie zijn blijven steken in hun idee voor “een plek van bezinning.”
Op de foto twee hartstikke trotse kerels!

Delen

Share on whatsapp
Share on facebook
Share on linkedin

Blijf op de hoogte

Meer nieuws...

Fractie op locatie Buitenplaats De Hulst

Raadsvergadering 17 juni 2024

Fractie op locatie bij Stadstheater De Bond