Orange the World

21 juni, 2022

Orange the World

Trots op onze Evi. Twee weken geleden kwam ze met het plan om aandacht te vragen voor de actie Orange the Word. Twee weken later heeft Fleur van den Brule een petitie aan onze burgemeester overhandigd met 218 handtekeningen, staat de actie van ongeveer een half jaar geleden van VVD-forumlid Rik Besseler, voor aandacht voor Oldenzaalse slachtoffers van straatintimidatie, nadrukkelijk op de politieke agenda, blijkt dat ook de jeugdraad Oldenzaal geweld tegen vrouwen als één van haar speerpunten heeft en heeft de voltallige raad haar motie aangenomen.

Gisteravond kwam alles samen. Om kwart voor 7 overhandigde Fleur de petitie. In de daaropvolgende raadsvergadering schonk onze burgemeester Patrick Welman aan het begin van de raad hier ruim aandacht aan. Aan het eind van de raad hield Evi haar Maidenspeech. Haar bijdrage kwam recht uit het hart. Na het tonen van een emotievol filmpje hield Evi vol overtuiging en vol vuur een vlammend, passioneel betoog voor de motie. Daarna was het even stil. Haar woorden hadden de aanwezigen geraakt. Die kwamen binnen.

Vervolgens nam fractievoorzitter Edgar Visscher van de VVD het woord om het belang van de motie en aandacht voor geweld tegen vrouwen nog eens te onderstrepen. Daarbij keek hij uiteraard ook terug naar het initiatief van VVD forumlid Rik Besseler.

Eind september zal het college met een voorstel komen. De oproep van meerdere kanten was duidelijk. Laten we samen de handschoen oppakken en er voor zorgen dat iedereen in Oldenzaal zich veilig kan voelen, op straat, bij het uitgaan, op het werk, op school, of thuis.

Delen

Share on whatsapp
Share on facebook
Share on linkedin

Blijf op de hoogte

Meer nieuws...

Na 5 jaar Plek van bezinning officieel in gebruik

Mosie Tweantse Sproak

Gast in de fractie