Minimale inflatiecorrectie OZB zorgt voor behoud financiële ruimte van € 470.000,-

03 december, 2022

Minimale inflatiecorrectie OZB zorgt voor behoud financiële ruimte van € 470.000,-

De fractie van WG Oldenzaal heeft maandag tegen het amendement gestemd waarin werd voorgesteld om geen 5,45 % inflatiecorrectie op de OZB toe te passen. Hierdoor voorkomen we namelijk een gat in de begroting van structureel bijna een half miljoen, waardoor we ruimte houden voor behoud van ons zwembad en investeringen in onderwijshuisvesting, duurzaamheid, nood- en armoedefonds, wijken, binnenstad, enz.
‎‏‏‎ ‎‎‎‎‎‎‎
Natuurlijk hebben we oog voor die mensen die met moeite het hoofd boven water kunnen houden. Ook huiseigenaren die in de problemen komen gaan we helpen. WG Oldenzaal gaat in dat geval voor maatoplossingen en gelukkig houden we daar nu die financiële ruimte voor.
‏‏‎ ‎
‎‏‏‎ ‎
Wat betekent 5,45 % inflatiecorrectie op de OZB?
‎‏‏‎ ‎
Een kleine doorberekening bij het volgende concrete voorbeeld maakt duidelijk over welke bedragen we het bij die inflatiecorrectie hebben:
‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎
2022: WOZ waarde € 406.000,- > Aanslag €440,51
‏‏‎ ‎
Doorvoeren van de inflatiecorrectie betekent een stijging van €24,01 per jaar. Dat is €2,00 per maand.
‏‏‎ ‎
Huiseigenaren met een kleinere woning hebben minder baat bij het ongedaan van de inflatiecorrectie. De gemiddelde WOZ waarde in onze stad is € 250.000,-. Dat houdt een OZB van €271,25 in. Een verhoging van 5,45 % betekent een stijging van €14,78 per jaar. Dat is €1,23 per maand.
‏‏‎ ‎
WG Oldenzaal vindt dat de sterkste schouders de zwaarste lasten moeten dragen. Huiseigenaren die in de problemen komen gaan we helpen. WG Oldenzaal gaat in dat geval voor maatoplossingen. Gelukkig hebben we daar nu dus nog de financiële ruimte voor.

Delen

Share on whatsapp
Share on facebook
Share on linkedin

Blijf op de hoogte

Meer nieuws...

Laatste fractiebijeenkomst 2023, heerlijk!

Maidenspeech Erdal Kangus ‘Zorgen om Ambtelijk Braindrain’

Positieve Progressie Voor Woningzoekenden Waar Wij Onmeunig Blij Van Worden