Petra Oude Engberink- Weideveld

Fractie

Petra Oude Engberink- Weideveld

Leeftijd: 47 jaar

Burgerlijke stand: Getrouwd met Marcel en moeder van Max (14) en Evy (12). Daarnaast bonus oma van 6 schatten van kleinkinderen van de oudere kinderen van Marcel.

Werk of vrijwilligerswerk:

Mijn hele werkzame leven ben ik werkzaam geweest in functies die te maken hebben met arbeidsmarktvraagstukken. Wat is nodig om het grote aantal vacatures vervuld te krijgen? Welke opleiding moet je volgen om bij het halen van je diploma ook echt aan het werk te kunnen en hoe lossen we het grote tekort aan talenten en arbeidskrachten op?

Ik ben ervan overtuigd dat iedereen talenten heeft en dat er voor iedereen een plekje is om zelf inkomen te verdienen.

Daarbij speelt het thema ‘Leven Lang Leren’ een enorm grote rol!

Politiek actief sinds:

In 2017 heeft collega Rob mij uitgenodigd voor een ‘bakkie’ en aansluitend voor een tosti in de stad. Vanaf dat moment ben ik verbonden aan WG Oldenzaal. Tijdens de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 kwam ik als nieuweling op plaats 3 op de kieslijst en op 28 maart 2018 ben ik geïnstalleerd als raadslid in Oldenzaal.

Fractie

Petra Oude Engberink- Weideveld

Hobby’s

Ik vind klussen, knutselen en crea-bea-dingen leuk om te doen. Je ziet mij soms met een boormachine lopen, dan weer met verf en kwast, ook ooit met een waterpas, dan weer met bolletjes wol en breipennen, maar ook het lijmpistool ontbreekt niet in mijn collectie.

Op mooie dagen vind ik het heerlijk om in de tuin bezig te zijn met stekjes, kruiden en plantjes. Maar ik wandel ook veel; het liefst de mooie routes van ons Twentse wandelnetwerk. Vaak zonder, maar ook soms met ‘zwerf-afval-grijper’ 😉

 

Mooiste boek/film en/of favoriete gerecht?

Kokkerellen en bakken met verse groenten en fruit, waar maar kan van lokale ondernemers, doe ik heel graag. Zo staat mijn kelder vol met potten zelf ingemaakte appelmoes, stoofpeertjes, rabarber en paprika’s in het zuur. Maar ook pastasaus maak ik graag en vaak.

Er is niets lekkerders dan heerlijk genieten van gerechten die je zelf vers hebt gemaakt. En het is nog gezonder ook!

 

Grootste avontuur?

Mijn grootste avontuur betreft een hele week hiken met 15 mensen in de Schotse Hooglanden. Vrijwel afgezonderd van de buitenwereld 1 worden met de ruige natuur, de indrukken van de historie van het land tot me nemen, teruggeworpen worden op mijn eigen gedachtes en op zoek gaan naar mezelf..haha en heb haar gelukkig ook nog gevonden :).

 

 

Waar wordt jij als het om politiek gaat ‘onmeunig’ blij van?

Wat is het gaaf om jonge mensen zo enthousiast met elkaar te zien sporten en samenwerken binnen de aanpak: “Actief na school”.

Een prachtig initiatief waarbij kinderen hun talenten ook ná school kunnen ontwikkelen.

 

Jouw grootste wens voor Oldenzaal?

Mijn allergrootste wens voor Oldenzaal is dat er geen kinderarmoede is in onze stad. Dat ieder kind gelijke kansen krijgt om veilig en gezond op te groeien, naar school te gaan en met vriendjes en vriendinnetjes leuke dingen te doen.

Daarnaast is het mijn wens voor Oldenzaal is dat iedereen die dat wil (!) de kans krijgt om actief mee te doen in Oldenzaal. En dat mensen die dat niet alleen kunnen een handje worden geholpen. Meedoen kan op verschillende gebieden; sporten, verenigingen en meedoen met clubjes. Maar ook een kopje koffie drinken met een maatje om ondersteuning te krijgen (of GEVEN!) bij lezen en schrijven hoort bij ‘MEEDOEN’.

Meer weten

Andere leden

Wethouder
Raadslid
Raadslid
Wethouder
Fractiesecretaris
Raadslid
Raadslid
Raadslid