Henk Winkelhuis

Fractie

Henk Winkelhuis

Leeftijd: 64 jaar.

Burgerlijke stand: Getrouwd met Anne, samen 6 kinderen, Kevin, Jesper, Mats, Jolien, Tessie en Reinier en één kleinzoon Willem

Werk/vrijwilligerswerk:

  • Leraar Mens & Maatschappij, wiskunde, rekenen en Nederlands TCC Potskampstraat (‘83-’21)
  • Wethouder Oldenzaal (‘02-’06 en ‘10-’12)
  • Teambegeleider Dames 1 Run ‘71 (‘97,’98,’99) Speler-trainer Tus Gildehaus (‘96-’97), Assistent trainer Quick’20 C1, B1, C2, A1, 2de en Zaterdag 1 (‘03-’14), lid stuurgroep Ride for the Roses Twente (‘16), lid stuurgroep Samenloop voor Hoop (‘18), lid werkgroep Oorlogskind in Oldenzaal (‘20-’21) oprichter (‘07) en medecoördinator Klas op Wielen, bestuurslid Supportersvereniging Black and White

Politiek actief sinds: 1998

Fractie

Henk Winkelhuis

Hobby’s?

Voetbal is de rode draad door mijn leven. Het eerste jaar in Boekelo (waar ik geboren ben), daarna HVV Hengelo, 3 jaar Jong FC Twente, terug naar Hengelo en in 1983 naar mijn kluppie Quick ‘20. Verder is mijn hele leven eigenlijk mijn grote hobby, met alles drop en dran.

 

Mooiste boek, film en/of je favoriete gerecht?

Mooiste boek: De meeste mensen deugen van Rutger Bregman. Zou iedereen moeten lezen.

 

Grootste avontuur?

Urbi et Orba. Van 10 september tot en met 16 oktober met Anne, Paul en Els Egberink op fietsje 3000 kilometer van Oldenzaal naar Orba. Elke dag een cadeautje, 37 keer carpe diem.

 

Waar word jij, als het om politiek gaat “onmeunig blij” van?

In 2018 is het crematorium geopend. Een lang gekoesterde wens waar we als WG in 2002 mee zijn begonnen. Het is een heel lang proces geweest, maar uiteindelijk is het er. Dankbaar en blij dat het er nu is.

 

Jouw grootste wens voor Oldenzaal?

Ik hoop dat de samenwerking binnen de Oldenzaalse raad blijft zoals die al jaren is, met respect voor elkaar en elkaars standpunten. Voor onze binnenstad hoop ik dat we kunnen komen tot een clustering van onze musea in de Marktstraat met als doel het realiseren van een heus Oldenzaals Museumplein. Daarnaast moeten we samen met onze inwoners de cultuurhistorische lijn van onze stad met haar rijke historie in al haar facetten zichtbaar maken.

Meer weten

Andere leden

Wethouder
Raadslid
Wethouder
Fractiesecretaris
Raadslid
Raadslid
Raadslid